CSRD

Valt jouw bedrijf onder de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)? Ben je voorbereid om te rapporteren over duurzaamheidskwesties? Wij helpen je te voldoen aan de nieuwe Europese CSRD-richtlijnen.

Wil je weten of de CSRD van toepassing is? Lees hier meer over de CSRD-wetgeving.

Gap analyse

Wil je weten hoe goed jouw bedrijf is voorbereid op de CSRD en wat er moet gebeuren om te rapporteren? Doe dan een gap analyse met onze online tool. Hierbij worden bestaande initiatieven en documenten vergeleken met de algemene vereisten om de ontbrekende delen te identificeren en acties te formuleren voor verdere stappen. Naast de algemene zijn er ook specifieke CSRD-voorschriften. Die verschillen per bedrijf. Met behulp van een materialiteitsanalyse stel je vast over welke onderwerpen jouw bedrijf moet rapporteren.

Je weet waar je staat

Gaps zijn in kaart gebracht

Actiepunten zijn geformuleerd

Materialiteitsanalyse

Niet ieder bedrijf hoeft over alle CSRD-onderwerpen te rapporteren. Een materialiteitsanalyse bepaalt welke specifieke onderwerpen een organisatie over moet rapporteren. Hierbij kijk je niet alleen naar je eigen impact op mens en milieu, maar ook naar de financiële risico’s en kansen voor jouw bedrijf (dubbele materialiteit). Dit doe je onder andere in overleg met je stakeholders. Er zijn verschillende manieren om een materialiteitsanalyse en stakeholderonderzoek uit te voeren. Wij bieden expertise en structuur in dit complexe proces. Samen met jou kiezen we de meest passende methode en gaan we aan de slag.

Definitieve thema's om op te richten

Rapportage eisen in kaart

Gevalideerd bij stakeholders

Implementatie en borging

Na de gap- en materialiteitsanalyse is het tijd om de actiepunten uit te voeren. Wij helpen bij het opzetten van een robuuste datastrategie, het verfijnen van bedrijfsprocessen en procedures tot het opstellen van beleid en essentiële documentatie. We zetten samen met jou een systeem op dat naadloos is geïntegreerd in de organisatie, met duidelijke structuren, rollen en werkwijzen. Hierin leggen we de nadruk op de integratie van duurzaamheid in bestaande systemen in plaats van het creëren van nieuwe, geïsoleerde systemen. Kortom: we staan voor je klaar totdat je helemaal CSRD-ready bent.

Routekaart naar CSRD-ready

Actiegerichte aanpak

Geborgd in de organisatie